На Костопільщині вівчарка розкрила злочин за десять хвилин

 

 

Повідомлення про крадіжку із будинку в селі Данчиміст до поліції надійшло 14 листопада близько опівдня. У складі слідчо-оперативної групи Костопільського відділу виїхала і поліцейська Джесі із кінологічного центру.

Поки оперативники зі слідчими встановлювали усі обставини та документували кримінальне правопорушення, вихованка молодшого інспектора-кінолога Богдана Зволінського покірно приступила до роботи. Німецька вівчарка за «здобутою» слідовою інформацією уже за десять хвилин була перед будинком зловмисника. А виявився ним 19-річний місцевий житель.

До проведення подальших слідчих дій уже приступили поліцейські Костопільського відділу. З’ясувалося, що чоловік пошкодив вікно, проник у будинок, звідки виніс тюнер та речі домашнього вжитку. Помешкання належить 46-річному жителю села Данчиміст, який працює у Києві та на момент скоєння злочину був відсутній.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, вирішується питання про повідомленні молодику, раніше судимому за майнові злочини, про підозру. Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від трьох до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Рівненської області