На Хмельницькій АЕС стартує конкурс «Атомна енергетика і ми»

На Хмельницькій АЕС стартує ХХVIII конкурс «Атомна енергетика і ми». Конкурс проводиться на ХАЕС з 1994 року за трьома напрямками: наукових робіт (рефератів),  художньої дитячої творчості та журналістський конкурс.

Конкурс знаний та популярний серед молоді регіону розташування атомної станції й з 2006 року набув статусу регіонального. Спробувати свої творчі можливості, взяти участь у конкурсі можуть діти з міста-супутника АЕС Нетішина та Хмельницької й Рівненської областей, що входять до складу 30-км. території розташування атомної електростанції.

Переможців конкурсів буде відзначено преміями, а призери конкурсу рефератів візьмуть також участь у Всеукраїнському етапі, який організовує Українське ядерне товариство, що проводиться за участю профільних ЗВО – НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Одеська політехніка», Національного університету «Львівська політехніка», Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, а також Вінницького національного технічного університету.

 Кращі творчі роботи конкурсу художньої творчості у жанрах малюнок (живопис), декоративно-вжиткове мистецтво, анімація (цифрова анімація та мультиплікація), цифровий малюнок (статистичне цифрове зображення) будуть представлені у наступному етапі конкурсу, організованому ДП «НАЕК «Енергоатом»: «Енергоатом Junior# АЕС в гармонії з довкіллям».

Конкурс дає можливість молоді через творче переосмислення нестандартно, поглибити знання про ядерну енергетику та оригінально продемонструвати свої творчі здібності.

Конкурсні роботи подаються в інформаційний центр Хмельницької АЕС до 20 березня 2022 року. Більш детально з умовами конкурсу та роботами переможців минулих конкурсів можна на веб-сайті: www.xaec.org.ua

Контакти: (03842) 40546, 63791, е-mail: pr@khnpp.atom.gov.ua