МЗС закликає українців не їхати на турецькі курорти

Міністерство закордонних справ закликало громадян України утриматися від поїздок до туристичних регіонів Туреччини, де вирують лісові пожежі.

Про це йдеться у повідомленні МЗС, передає Укрінформ.

“З урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації закликаємо громадян України утриматися від поїздок до уражених стихією регіонів”, - зазначило відомство.

Міністерство поінформувало, що 28 липня аномально високими температурами повітря були спровоковані й розповсюдились лісові пожежі в південно-західних провінціях Анталія, Адана, Мерсін та Мугла, які є популярними напрямками для відпочинку українських туристів.

Підкреслюється, що є жертви серед місцевого населення, постраждали і перебувають під загрозою окремі об’єкти туристичної інфраструктури в містах Бодрум, Мармаріс тощо.

У разі виникнення загрози життю та здоров’ю МЗС просить звертатися на «гарячі» лінії: Консульства України в Анталії +90 554 169 96 60 та Посольства України в Туреччині +90 539 550 98 98, +90 312 442 15 93.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС проробляє сценарії повернення громадян України додому на випадок погіршення ситуації з пожежами у Туреччині.

Загалом унаслідок пожеж у Туреччині загинули троє людей, органи влади евакуювали 18 сіл та районів.

Україна відправила до Туреччини пожежні літаки Державної служби з надзвичайних ситуацій для гасіння масштабних лісових пожеж.