М'ясо гомілок по-грузинськи: готуємо соковите чахохбілі з томатами

Здається, достатньо всього раз спробувати грузинську кухню, щоб у неї закохатись. Адже в цій країні по-особливому маринують м’ясо та вміють навіть такі звичні продукти, як курячі гомілки і томати, перетворити на шедевральне чахохбілі.

В основі рецепта колись було м’ясо фазанів, про що свідчить і назва страви: "хохобі" у грузинській мові означає фазан. Проте з часом ця птиця втратила свою популярність, а її місце посіла курятина.

За традицією, грузини готують чахохбілі без додавання масла і олії або з мінімальною їх кількістю. Тому й частину курки варто обирати відповідну, щоб, попри відсутність олії, м’ясо все одно було соковитим. Рекомендуємо не використовувати для рецепта філе, оскільки воно буде надто сухим для чахохбілі, через що страва не вдасться. Натомість оберіть курячі гомілки, які бездоганно підійдуть для трапези по-грузинськи.

Перед початком приготування чахохбілі слід обробити м’ясо, відділивши від нього кістку. Адже так курятина буде особливо ніжною у поєднанні з томатами і спеціями.

Для обробки м’яса знадобиться гострий ніж і трішки терпіння. Та якщо ви не хочете гаяти час на зайві приготування, особливо в умовах частих відключень світла, рекомендуємо вже готові гомілки без кістки від ТМ "Наша Ряба". Виробник подбав, щоб на вашому столі опинилось добірне м’ясо, яке достатньо дістати з упаковки та відправити на сковорідку.

А як приготувати грузинське чахохбілі, щоб курятина танула у роті, а томати додавали їй ще більшої соковитості – ділимось у простому рецепті.

Рецепт чахохбілі з м'ясом гомілки

Час: 40 хвилин
Порції: 4 – 6

Інгредієнти:
– упаковка м'яса гомілок від ТМ "Наша Ряба";
– ріпчаста цибуля;
– 4 – 5 помідорів;
– 2 зубчики часнику;
– гострий перець чилі (за бажанням);
– 1 столова ложка соусу ткемалі;
– свіжа кінза;
– хмелі-сунелі;
– олія;
– вершкове масло;
– сіль.

Приготування:

  1. Розігріваємо сковорідку на середньому вогні з невеликою кількістю олії та вершкового масла.
  2. Викладаємо курячі гомілки без кісток та обсмажуємо 3 – 5 хвилин до золотистої скоринки. Перекладаємо на тарілку.
  3. Нарізаємо цибулю дрібним кубиком та обсмажуємо на сковорідці. Додаємо курятину і тушкуємо.
  4. Бланшовані помідори нарізаємо четвертинками. Готуємо їх разом з курятиною та цибулею ще 20 хвилин.
  5. Присмачуємо чахохбілі спеціями, ткемалі й вичавленим часником. Тушкуємо страву ще 5 – 10 хвилин.
  6. Посипаємо чахохбілі нарізаною зеленню кінзи та подаємо до столу.

Смачного!

 

За матеріалом Смачно24