Молодь Рівненщини приєдналась до всеукраїнської акції "Стежками наших героїв"

З 07 по 11 липня на території Рівненської області проходила Всеукраїнська історично-просвітницька акція «Стежками наших героїв», яка була спрямована на утвердження історичної пам’яті в молодіжному середовищі.

Метою даного заходу було проведення краєзнавчих мандрівок історичними місцями Надслучанщини та впорядкування місць пов’язаних з історією національно-визвольних змагань українського народу за незалежність в період козаччини, Української народної республіки, УПА та УПА «Поліська січ» на теренах Рівненської області. В часі історично-пошукової роботи учасниками було встановлено дві інформаційні таблиці та проведено 5 толок з залученням місцевих жителів по впорядкуванню могил та пам’ятних місць (село Залізниця, село Майдан, село Маринин, село Мочулянка, село Великі Селища та село Губків).

Крім історично-пошукової роботи, учасники з 14 областей України мали нагоду обмінятися досвідом в царині національно-патріотичного виховання, взявши участь у різних військово-прикладних активітетах: стрілецькому вишколі, заняттях зі скелелазіння, тактичних змаганнях з пейнтболу та спортивному орієнтуванні. Родзинкою даної акції стала водна краєзнавча подорож на катамаранах річкою Случ. В часі водної мандрівки від села Устя до с. Бистричі учасники відвідали Етнографічний музей в селі Маринин, мали цікаву історичну пішу мандрівку до руїн Губківського замку та Шкільного музею в селі Бистричі, де велика частина музейної експозиції, присвячена засновнику УПА «Поліська січ» - Тарасу Бульбі – Боровцю. Наповнені таборові дні завершувалися - вечірніми ватрами, під час яких учасники мали нагоду поспівати відомі повстанські, стрілецькі та козацькі пісні та вивчити малознані, які присвячені окремим повстанцям.

В рамках програми була підготовлена та виготовлена мобільна презентація "Державотворці. Видатні постаті. Рівненщина", яка розповідає про 14 визначних діячів державотворців різних часів, які пов’язані з Рівненщиною та видана одноіменна брошура.

Даний захід це спільне дітище Міністерства молоді та спорту України, Департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської обласної державної адміністрації та громадської організації «Фонд молодіжних ініціатив «Крила».

Дякуємо учасникам за активну участь та партнерам за технічну та організаційну підтримку.

 

 


Управління молоді та спорту Рівненської ОДА