Мінімізувати наслідки повені

Тому голова ОДА Василь Берташ порекомендував керівникам районів,  щоб вони на місцях провели роз’яснювальну роботу з населенням, аби уникнути паніки і грамотно організувати евакуацію в межах населених пунктів, знайти приміщення, в яких люди зможуть пережити паводок та підготувати корми для евакуйованих  тварин.
А щоб знову не було проблем з доставкою породіль та хворих до медзакладів, керівництво області пропонує таких людей завчасно доправити до лікарень. Також уже зараз потрібно забезпечити продовольством сільські магазини, зазначив Василь Берташ.
На даний час  в області працюють насосні станції, котрі за добу перекачують понад 1 мільйон кубометрів води. Однак  все ж поки на 4 із 8 гідропостів області рівень води перевищує заплавну мітку. А  якщо на водоймах довго танутиме лід і таким чином заважатиме сходженню води, то  вирішили його підривати. Також очільник краю розпорядився розчисти системи відведення поверхневих вод, дренажні та зливові системи, створити бар’єри на шляхах можливого розливу води, наглядати за дорогами краю, аби не допустити їх підтоплення. Одне слово, на сьогодні головне завдання  структурних підрозділів та відомств області бути готовими до можливих паводків, аби мінімізувати їх наслідки.
• Анна Легка