Мешканця Рівненщини оштрафували після завантаження у "Дію" підроблених прав

Мешканець Рівненщини отримав штраф після спроби верифікувати підроблені водійські права через додаток «Дія». Чоловік замовив документ в інтернеті, а коли отримав, то спробував завантажити його в «Дію». Під час верифікації даних виявилося, що це посвідчення було видане іншій людині.

Джерело Zaxid.net.

На початку вересня 2021 року мешканець Березнівщини Віталій О. замовив через інтернет підроблене водійське посвідчення категорій «А», «В» і «С» на своє ім’я. Виконавцю надав анкетні дані та фото. Наприкінці того ж місяця чоловік одержав на пошті своє замовлення.

Удома Віталій О. вирішив завантажити на свій телефон додаток «Дія» й внести інформацію про посвідчення водія, аби мати його в електронному вигляді. В «Електронному кабінеті водія» чоловік додав необхідні для верифікації документи: посвідчення, паспорт та довідку про реєстрацію місця проживання.

Втім, під час проведення верифікації документу виявилося, що додане у кабінеті посвідчення водія зареєстроване на іншу особу. Після цього поліцейські вилучили у Віталія О. фальшивий документ й передали на експертизу, під час якої встановили, що за способом друку та елементами захисту документ не відповідає офіційному зразку.

Правопорушник повністю визнав свою провину й не заперечував проти розгляду справи у спрощеному порядку без його участі. Суддя Березнівського суду Нінель Мельничук оштрафувала Віталія О. на 850 грн зі сплатою 1372 грн за експертизу.