Мешканці Вараша зможуть вносити свої пропозиції до Антикорупційної програми

Фото ілюстративне

У місті Вараш відбулось засідання робочої групи щодо напрацювання Плану публічних консультацій та Положення «Про публічні консультації». Учасниками групи були міський голова Вараша, секретар та депутати міської ради, посадовці виконавчих органів та представники Громадянської мережі ОПОРА.

Консультації у місті Вараш стосуватимуться Антикорупційної програми. Цей документ покликаний запровадити комплекс правил, стандартів і процедур щодо виявлення, протидії та запобігання корупції у діяльності Вараської міської ради та сприятиме підвищенню якості її посадовців. Важливо пояснити мешканцям необхідність цього документу, а також дізнатись їхню думку щодо окремих пунктів Програми.

В рамках консультацій для мешканців та посадовців проведуть тренінги щодо глибшого розуміння публічного діалогу, важливості участі громадян та залучених фахівців до цього процесу. В рамках публічних консультацій щодо Антикорупційної програми мешканці міста та фахівці зможуть надати свої пропозиції онлайн та залишити їх у скриньці, яка розміщуватиметься в приміщені міської ради. Поспілкуватися вживу з представниками міської ради та висловити свої думки вони зможуть в інформаційно-консультаційних пунктах, які працюватимуть у місті. Перші тренінги щодо особливостей публічних консультацій та їх ефективного застосування відбудуться 3 жовтня з 17:30 до 19:30 у Вараській міській бібліотеці (мікрорайон Будівельників 25).

Публічні консультації - це відкритий процес діалогу між міською радою, її посадовими особами та мешканцями, спрямований на прийняття оптимальних рішень щодо питань, які впливають на якість життя мешканців.

За додатковою інформацією звертайтесь: Михайло Балик, Громадянська мережа ОПОРА 0938338345