Мер попередив про демонтаж. Будівництво навпроти "Сільпо" у Рівному

Міський голова Рівного Олександр Третяк 8 жовтня заявив, що якщо виконавець робіт сам не демонтує споруди навпроти"Сільпо", то це зробить місто. Він записав відео на фоні будівництва й продемонстрував наказ, підписаний головним архітектором Рівного про скасування паспортів прив'язки для цих тимчасових споруд.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Мер Олександр Третяк сказав, що ситуація з будівництвом напроти Сільпо на Київській у нього викликала обурення.

"Такі речі, ганебні речі, які відбуваються із захопленням міської землі, не повинні і не можуть мати місце у нашій громаді. Ми, як влада, змушені рухатись по букві закону. У моїх руках – наказ про анулювання паспортів прив'язки групи стаціонарних тимчасових споруд, підписаний паном Котляровим", – повідомив міський голова.

Будівництво навпроти "Сільпо" у Рівному: мер попередив про демонтаж

Підписання цього документу чекали відучора, 7 жовтня. Начальник управління містобудування та архітектури міста Дмитро Котляров не підписував його, адже не було опубліковане на сайті Рівнеради рішення, яке його зобов'язувало це зробити.

 

З перших повідомлень про початок робіт навпроти "Сільпо" я тримаю ситуацію на особистому контролі! Доручив профільному заступнику і головному архітектору фахово та прискіпливо розібратися у цьому важливому для громади питанні. Важливо було знайти правові підстави анулювання паспортів прив’язки групи тимчасових споруд з оцінкою всіх ризиків. Рівнерада зобов'язала управління містобудування та архітектури скасувати паспорти-прив'язки на встановлення тимчасових споруд навпроти супермаркету "Сільпо" на Київській. Що ми маємо на сьогодні? Згідно Рішення міської ради Управління містобудування і архітектури виконавчого комітету видало наказ Про анулювання паспортів прив’язки групи стаціонарних тимчасових споруд. Наступний крок - буде зібрана міська комісія з демонтажу тимчасових спроруд. Виконавчий комітет впродовж 10 днів після засідання комісії має прийняти рішення рішення про демонтаж групи ТС. Підприємцю буде запропоновано добровільно демонтувати споруду та відновити благоустрій місцевості. У разі невиконання цих вимог комісія складе відповідний акт про демонтаж. А ДІБ проведе примусовий демонтаж - роботи по знесенню тимчасової споруди. Наразі відкрите кримінальне провадження по факту початку будівництва і прокуратура вже працює над вивченням обставин справи. Доручив управлінню архітектури та містобудування, ДАБК максимально сприяти та співпрацювати з правоохоронними органами та прокуратурою. В разі доведення справи до суду, доручив юристам готуватися відстоювати інтереси міста в цій справі. Звертаюсь до громадськості контролювати усі процеси, які відбуваються! Підтримую ініціативу громади і спільними зусиллями будемо відстоювати інтереси міста та кожного рівнянина! Posted by Олександр Третяк on Friday, October 8, 2021

Олександр Третяк розповів про подальші плани міста щодо будівництва на Київській. На фоні видно, що роботи на об'єкті продовжуються станом на ранок 8 жовтня.

Будівництво навпроти "Сільпо" у Рівному: мер попередив про демонтаж

"На даний момент збирається комісія по демонтажу таких тимчасових споруд, після чого комісія подає своє рішення на виконком, про знесення цих конструкцій і виконком приймає рішення, після якого накладається припис і, відповідно, мають бути усунені самим виконавцем робіт. Якщо сам виконавець не усуне цих конструкцій, відповідно виїжджають працівники і має бути зроблений демонтаж. Моя позиція принципова і категорична", – заявив він.

Будівництво навпроти "Сільпо" у Рівному: мер попередив про демонтаж

Суспільне звернулось за коментарем із цього приводу до підприємця Олександра Сачевчича. Він пообіцяв перетелефонувати пізніше.