Медики Рівненщини отримають зароблене

На засіданні бюджетної комісії Рівненської обласної ради розподілили кошти медичної субвенції, виділеної Кабінетом міністрів на погашення заборгованості по зарплатах медичним працівникам області.

Зокрема, обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф додатково отримає 1,4 мільйони гривень. Дубенська районна лікарня – 4,2 мільйони гривень. Загалом розподілено 21,1 мільйони гривень, з яких 18,3 мільйони гривень сьогодні на позачерговому засіданні виділив Кабмін.

Як зазначив присутній на засіданні перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, це стало наслідком конструктивного діалогу очільника області Віталія Коваля з Урядом та керівництвом МОЗ і Мінфіну.

«Входимо в новий рік без боргів перед медиками. Бюджетна комісія оперативно зібралася для розподілу субвенції, аби люди якнайшвидше отримали зароблені кошти. Сьогодні влада є соціально орієнтованою, потреби і проблеми наших громадян – на першому місці», - підкреслив Сергій Подолін.

Нагадаємо, аби заборгованість знову не почала наростати у І кварталі 2020 року, Рівненська ОДА разом з місцевими органами влади проаналізує ефективність функціонування медичних установ з метою подальшої оптимізації закладів, повідомляють на сайті Рівненської ОДА.