Майже добу гощанські поліцейські шукали дідуся, а він і далі заготовляв дрова

До поліції п’ятого грудня о 18 годині повідомила 65-річна жителька села Річиця, що її 83-річний свекор в обідню пору пішов у ліс по дрова і до цього часу не повернувся.

На пошуки пенсіонера одразу направили слідчо-оперативну групу Гощанського відділення поліції та кінологів на чолі з керівництвом місцевої поліції.

Розшукували зниклого до півночі, утім результату не було. Оскільки дідусь частенько навідувався до лісу заготовляти дрова, то чотирилапа поліцейська вівчарка Лейла втратила слід зниклого у хащах.

До пошуків пенсіонера задіяли дільничних офіцерів та оперативників Гощанського відділення поліції та залучили квадрокоптер. Саме з його допомогою близько опівдня наступного дня вдалося встановити місцезнаходження 83-річного чоловіка, який вже відійшов від свого будинку на понад три кілометри. Дідусь у цей час, як не дивно, продовжував збирати гілля.

Пенсіонер пояснив поліцейським, що має проблеми із зором, тож коли стемніло, втратив орієнтир. Каже, що одягнутий був тепло, тож не змерз. Щоб відпочити вночі, приготував собі імпровізоване «ліжко» із гілля та очерету.

Поліцейські доставили дідуся додому цілого та неушкодженого. Марафонець Ігор Сподін розповість про життя бігунів.  

На застереження працівників поліції 83-річний мешканець Річиці упевнено сказав, що ходити до лісу все одно буде, однак вже буде обережнішим.

-- Відділ комунікації поліції Рівненської області