Майстриня з Рівненщини виготовляє надзвичайні новорічні іграшки

Пані Руслана Симончук, яка останні кілька років проживає в Обарові, сворює власноруч надзвичайні новорічні іграшки. 

Для журналістів ITV Media Group вона розповіла, що все почалося більше 3-х років тому, коли виникло бажання пошити якусь простеньку іграшку на ялинку.

"За останні три роки я замінила майже всі магазинні іграшки на іграшки, які зроблені своїми руками. Хочеться щоразу пробувати щось інше: різного кольору, різного стилю", - ділиться майстриня.

Вона розповідає, що спочатку у процесі створення іграшки керувалася тим, які мала тканини та матеріали. Також була важлива можливість зробити основу для прикраси з пінопласту. Зараз майстриня перейшла на інший етап, коли заготовки робить із пластику: щоб були і виглядали більш сучасними, практичними і акуратнішими.

"В середньому на одну іграшку йде годин 5-6. Якщо іграшка із ліпкою, то спочатку потрібно її виліпити, запекти, розмалювати, вирізати тканину, обшити нею пінопластову основу. Потім це все склеїюю,"- каже пані Руслана та додає:- вироби ліплю із полімерної глини, а запікаю у духовці. А потім її шліфую, полірую, розмальовую.

Цьогоріч майстриня робила іграшки на подарунок рідним, а також виконала два замовлення. На все у неї пішов цілий рік:

"Роблю це по вечорах, або на вихідних, або на лікарняному."

Руслана Симончук є начальницею проектно-кошторисного відділу РОВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал". Крім цього має безліч захоплень: цікавиться кулінарією, квітами та, власне, рукоділлям.

"Ще раніше я вишивала новорічні чобітки для подарунків. Подумала, що це було б цікаво такого ще не було в продажі. На ринку знайшла дівчину, яка погодилася розробляти схеми і роздрукувати заготовки. Вона робила під замовлення, а я вишивала. Також мені допомагала донька,"- розповідає пані Руслана.

Також майстриня займається реконструкцією старих іграшок.