Майбутні бармени вчаться темперувати і готувати справжню каву еспресо

Найпродуктивнішим і найулюбленішим для слухачів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є, звісно ж, виробниче навчання. Майбутні кваліфіковані фахівці своєї справи опановують професійні вміння, пробують власні сили, здобувають професійний і комунікаційний досвід, відточують майстерність. Так, у групі слухачів РЦПТО ДСЗ за професією «Бармен» тривають насичені, цікаві, з «нотками вишуканого аромату» практичні заняття. Слухачі разом із своїм наставником – майстром виробничого навчання Анатолієм Шолодько поринають у безмежний світ насолоди, дізнаються про особливості та секрети створення якісних коктейлів, «набивають руку» у приготуванні гарячих напоїв, словом, вчаться бути господарями за барною стійкою та створювати особливу атмосферу для своїх майбутніх клієнтів.

Безробітні, направлені на навчання до РЦПТОБерезнівською, Рокитнівською, Рівненською, Корецькою районними філіями Рівненського обласного центру зайнятості, Рівненським міським ЦЗ, Хмельницьким МЦЗ таСлавутською РФ ХОЦЗ, уже відчули справжню насолоду навчатися в чудових умовах. До їхніх  послуг - сучасне навчальне обладнання, навчальні кухня, ресторан, бар,професійний посуд, необхідний інвентар, натуральні інгредієнти та, безперечно, сприятлива, щира атмосфера.

За словами Анатолія Шолодька, слухачіДмитроПацула, Марія Бублік, Катерина Мойсей, Олександр Циганков, Володимир Антонюкроблять перші важливі професійні кроки, показують хороші результати навчання та прагнуть вдосконалення. Під час виробничого заняття за темою: «Приготування та подавання кави та гарячого шоколаду» усі активно долучилися до процесу, все більш впевнено і сміливо працювализа професійним обладнанням. Бармени-початківці навчилися готуватиеспресо, а також напої на основі еспресо, адже  свої професійні навички відпрацьовували на професійномукавовому апараті. Улюбленубагатьма каву «по-східному»вони готували на піску, в джезві. Група також вчилася підбирати помел кави, виконувати дозування, темперування  і забезпечувати правильну її екстракцію.

Навчання барменів, що у РЦПТО ДСЗ триває 5,4 місяця, - це своєрідний професійний майстер-клас, на якому постійно задіяні як професіонали, так і самі слухачі, це урок, що ніколи не зупиняється, адже галузь динамічно розвивається, а ринок диктує нові цікаві ідеї. Сучасним господарям бару завжди є що запропонувати вибагливому клієнту, є чим порадувати та здивувати! Для цього потрібно небагато – любити професію, вірити у власні сили і сміливо вливатися у команду професіоналів.