Маршрут успіху проліг до Сарн

22 листопада місто Сарни відвідали представники органів місцевого самоврядування з різних міст України у рамках загальнонаціональної програми «Маршрути успіхів», виїзного засідання Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України, повідомляється на офіційному сайті Сарненської міської ради. Участь у засіданні взяли міські, селищні голови, працівники органів самоврядування Здолбунова, Гощі, Дубна, Дубровиці, Зарічного, Корця, Вараша, Радивилова, Демидівки, Володимирця, Немовицької і Клесівської об’єднаних територіальних громад Рівненщини, представники Сарненської громади та інші учасники.

Відкрила засідання у конференц-залі міської ради Тетяна Грещук, виконавчий директор Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. Розпочали  з практикумума  із застосування законодавства, під назвою  «Особливості забезпечення та здійснення контролю за додержанням законодавства про працю в об'єднаних територіальних громадах» (для ОТГ).

Далі міський голова Сарн Світлана Усик виступила перед присутніми. Вона презентувала роботу Сарненської міської ради та запросила ознайомитись зі зробленим у місті у ході екскурсії. У приміщенні міської ради ознайомились з роботою сучасного Центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс», який обладнано на першому поверсі, новооблаштованою серверною, де працюватимуть з інформацією з відеокамер, встановлених по Програмі "Безпечне місто".

Учасники виїзного засідання оглянули арт-об’єкти міста, сквер по вул. Широкій, по вул. Соборній, сквер «Залізничник», МБК «Залізничник», де його директорка Галина Ковтун презентувала  гурткову роботу, студію звукозапису. А учасниці студії вокалу "Спалах" подарували свій виступ. Здійснили перехід по вул. Пирогова, побували у історико-етнографічному музеї, де  життя сарненської інтелігенції на початку ХХ століття показала Вікторія Дашко, директорка музею, відвідали «Ретрокімнату» міста. Далі направились по вул. Соборній, оглянули будівництво нового ДНЗ по вул. Грушевського.  Завітали у ДНЗ №8 «Веселка», там ознайомились з роботою закладу та з тим, як впроваджено та ведеться енергозбереження та забезпечується енергоефективність - проекти твердопаливної котельні, даху. Подивились які створено умови для індивідуально-корекційної роботи спеціалістів, логопеда та психолога. Поінформувала з названих питань завідувачка ДНЗ №8 «Веселка» Людмила Потапович.

Побували у МБК «Сузір’я», у якому ознайомились з його роботою, увагу присутніх Людмила Ворон, директор будинку культури, зосередила на роботі клубу жінок учасників АТО «Ключ довіри», що діє при ньому. Про організацію та особисту співпрацю підліткового клубу «Юність» з організаціями та установами міста поінформувала Наталія Березовська, директор ПК «Юність». Вихованці закладу подарували учасникам заходу танок.

Завітали в оновлений ФСК «Повір у себе», де  реалізовано проекти підвищення рівня охоплення осіб з інвалідністю, є інклюзивний майданчик та спецавтомобіль. Зустрічали учасників Олександр Цицюра, голова клубу та Олександр Фесовець, заслужений тренер України.

Ознайомились з діяльністю постійного партнера міської ради у соціальних проектах, корпорації «Братерство без кордонів.  Володимир Хомич,  менеджер корпорації провів екскурсію по закладу.

Пробували у ДНЗ №1 «Дзвіночок», у якому відмітили організацію фізкультурно-оздоровчої роботи у ДНЗ та створення оптимальних умов для дітей з особливими потребами. Ознайомила з роботою закладу Алла Канська, завідувачка дитсадком.

У ході переходів та переїздів по місту учасники заходу звернули неабияку увагу на дороги, тротуари, ошатний вигляд міста.

Місто Сарни має досвід, яким треба ділитись з територіальними громадами, містами України у питаннях  утримання та капітального ремонту доріг і тротуарів, розвитку інфраструктури міста, культури, спорту, ДНЗ та багатьох інших. – Висловили думку міські очільники, сусідніх нашому місту населених пунктів.

Встановлення світлофорів, дитячих майданчиків, покращення матеріальної бази комунальних установ, ремонт багатоквартирних будинків, прибудинкових територій, створення об’єктів благоустрою нашого міста та багато іншого, що має громада міста Сарни зацікавили, захопили та здивували учасників заходу, про що вони повідомили, як підводили підсумки засідання та повідомляли під час проведення виїзної частини засідання.

По завершенню екскурсійної частини заходу підвели підсумки.  Тетяна Грещук підкреслила важливість того, що посадовці мають можливість завдяки успішним, таким, як у Сарненській громаді, маршрутам успіху бачити на власні очі, як працюють в інших громадах, переймати кращий досвід, дискутувати та «бачити куди громадам прямувати далі».

Насамкінець очільниця громади міста Сарни Світлана Усик подякувала учасникам засідання за візит, корисний досвід обміну думками,  та висловила сподівання, що часточку  нашого міста, яке любимо ми, його жителі, кожен учасник візьме з собою.

-- http://sarny-rada.org/