Лвів’янина підозрюють у перевезенні контрафактного спирту на майже 4,5 млн гривень

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, в межах кримінального провадження за фактом незаконного придбання, зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовленого спирту етилового, а також використання завідомо підробленого документа (ч. 1 ст. 204, ч. 4 ст. 358 КК України) повідомлено про підозру 56-річному львів’янину.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому цього року чоловік придбав понад 22 тонни спирту етилового без жодних документів і перевозив його у 112 пластмасових бочках.

 7 лютого на автодорозі «Київ-Чоп», у селі Грушвиця Перша, Рівненського району, патрульні зупинили вантажний автомобіль «Scania», який перевозив незаконний товар.

Водій під час перевірки надав товарно-транспортну накладну,  відповідно до якої у вантажівці мало бути 20 тонн зимового автомобільного омивача скла. Втім, під час огляду місця події слідчо-оперативною групою виявилось, що в бочках  рідина, схожа на спирт етиловий. Це підтвердив і висновок експерта, проте вміст бочок не відповідає ДСТУ спиту. Орієнтовна вартість вилученої рідини – майже 4,5 млн гривень.

Наразі і на контрафактний алкоголь, і на автомобіль «Scania» суд наклав арешт. Досудове розслідування проводять слідчі СУ ДФС у Рівненській області.

Санкція статтей передбачає покарання у вигляді штрафу до 170 тисяч гривень із конфіскацією та знищенням незаконно виготовленого товару.


Пресслужба Рівненської обласної прокуратури