Квашені помідори в банках – простий рецепт

Зима на носі й саме час запасатися консервацією. Ще можна відносно недорого купити помідори та зробити чудову закуску – малосольні помідори в банках, які схожі на бочкові.

Чудові квашені помідори – як бочкові, покроковий рецепт

Що знадобиться для приготування соління (рецепт на 1,5 літрову банку):

  • Помідори – стільки, скільки увійде в банку;
  • Суцвіття кропу й стебло;
  • Лист хрону;
  • Три листи смородини;
  • Часник – 5 зубчиків;
  • Запашний перець – 4 горошини;
  • Лавровий лист – 2 невеликих чи 1 великий.

Чудові квашені помідори на зиму в банках – що знадобиться для маринаду:

  • Нейодована сіль – 1 столова ложка (з гіркою);
  • Цукор – 1 столова ложка (без гірки).

Як відбувається засолювання помідорів – покроковий рецепт

Покладіть на дно чистої й сухої банки частину зелені, запашний перець та лавровий лист. Потім щільно укладіть помідори.

Поріжте часник нетонкими пластинками й покладіть на помідори, а потім покладіть решту зелені.

Як засолити помідори на зиму в банках – рецепт розсолу

Візьміть холодну чисту воду, всипте в неї сіль та цукор і все перемішайте – розсіл готовий.

Влийте розсіл у банку, він має повністю покрити помідори. Банку можна закрити капроновою кришкою, закатати металевою чи просто прикрити фольгою (зробіть у ній невеликі отвори).

Чудові квашені помідори швидко будуть готові – не доведеться чекати приходу зими. Залиште банки в темному місці при кімнатній температурі на п'ять діб. Потім переставте помідори у холодильник та не чіпайте протягом семи діб.

Після цього соління можна подавати на стіл. Такі солоні помідори краще зберігати у прохолодному місці – в холодильнику чи у погребі.