Культурно – археологічний центр «Пересопниця» шукає картини «Бузок»

Культурно-археологічний центр «Пересопниця» Рівненської обласної ради майже рік займається етнографічними дослідження вишитих картин стилю «Бузок» на Волині.

Ціль закладу створити потужну арт-колекцію картин «Бузок» для експонування не тільки в «Пересопниці», але і по всій історичній Волині, де цей стиль в 50-х роках минулого століття зародився.

Кінцева мета цієї  ініціативи -  збереження та занесення стилю вишивання картин «Бузок» до нематеріальної культурної спадщини України.

До слова, в цьому році депутат обласної ради Олександр Гомон долучився до створення колекції та передав картину вишиту стилем «Бузок». Він розповів, що ця картина була вишита бабусею його дружини Юлією Дмитрівною, приблизно у 50-х роках минулого століття.

У свою чергу депутат обласної ради Ольга Шустік, дослідила та відтворила вищезгаданий стиль вишивання картин. Окрім того, в рамках популяризації та підтримки етнографічних досліджень, вона була співорганізатором свята «Бузку» у «Пересопниці».

Культурно-археологічний центр «Пересопниця» звертається до всіх в кого є в наявності картини «Бузок» та просить поповнити вже діючу інсталяцію в центрі.


Рівненська обласна рада