Хто у фракції "Європейська солідарність" голосував за обрання Віталія Ундіра?

Депутати обласної ради з фракції «Європейська солідарність» вчора обрали собі нового голову. Ним став колишній перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір.

Сьогодні, як повідомляє suspilne.media стало відомо, що  за це рішення проголосували 11 з 12 депутатів, які взяли участь у засіданні фракції. Зазначимо, що усього до складу «Європейської солідарності» входять 17 депутатів.

За словами Віталія Ундіра, на засіданні з різних причин були відстутні Юрій Благодир, Олександр Корнійчук, Віталій Сухович, Михайло Крук та Віталій Чугунніков – останній був очільником фракції до цього. Протокол засідання фракції передали в секретаріат облради. Його копію Суспільному надіслали у відповідь на інформаційний запит.

Суспільне отримало список депутатів, які «змінили» голову фракції «ЄС» в Рівнеоблраді

 

Суспільне отримало список депутатів, які «змінили» голову фракції «ЄС» в Рівнеоблраді

Ми запитали у Віталія Ундіра (до цього він був заступником голови фракції), що стало причиною зміни голови. Він уточнив, що наразі знаходиться у дорозі в Київ.

– Причина, по суті, полягає у тому, що останні рішення Віталія Семеновича (Чугуннікова,-ред.), як керівника фракції, не були жодним чином узгоджені безпосередньо з фракцією. Це рішення за те, яке було підписане, про висловлення недовіри голові обласної ради, там, де Віталій Семенович підписався як голова фракції, хоча з нами, як депутатами фракції, це рішення не було обговорено. Другим кроком було підписання цього міжкоординаційного меморандуму, чи щось інше, але для цього рішення також фракція не збиралася, обговорення не відбулося.

Депутат облради Віталій Чугунніков, як і вчора, у коментарі Суспільному повідомив, що знаходиться у Києві.

– Фракцію я не збирав. Яким чином, що там відбувалося? З ким я спілкувався з депутатів, яким я передзвонював, то вони на цьому зібранні не були. Мені самому дивно і не зрозуміло: яким чином, хто збирався? Вже приїду більш детально буду розуміти, – сказав пан Чугунніков. Нагадаємо, вчора він назвав події спробою рейдерського захоплення.