Харківські бізнесмени передали 110 унікальних подушок пораненим військовим на Рівненщині.

Колектив «ТM Correct Shape» - релоковане підприємство з виготовлення подушок. Бізнес декілька місяців тому переїхав з Харкова до Рівного. На прохання керівництва військового госпіталю підприємство відправило більше сотні подушок для поранених нацгвардійців та поліцейських, які лікуються в області.

На сьогодні вони виготовлять різноманітну продукцію: подушки від зморшок, під шию та вагітним, для сидіння та туризму. Власник торгової марки «ТM Correct Shape» Олександр Невалідов 4 місяці тому переїхав із родиною та колегами до Рівного. Планували зробити це у 2023 році, проте війна все пришвидшила.

Про те, що варто переводити роботу підприємства в більш безпечніше місце, почали задумуватися до повномасштабного вторгнення росії. Ще напередодні 24 лютого Олександр радився про це з колегами, і всі погодилися, що треба їхати. Тому почали пакувати обладнання, але залишити Харків до того, як почнуть літати ракети, не вдалося.

«Про війну повідомляли з багатьох джерел. Справа в тому, що я вже втрачав бізнеси через путіна. Тому ще на початку лютого зібрав всю команду і сказав: «Давайте зробим рокіровку, просто переїдемо про всяк випадок. Якщо буде все добре – повернемося». То ж почали збиратись. Але не встигли – війна почалася», - розповів Олександр.

Декілька днів під вибухи допаковували обладнання, потім довго шукали транспорт. Врешті знайшли – все завантажили і вивезли у Миргород до родичів. Але ворожі ракети наздогнали і там – «прилетіло» у місто в першу ж ніч по приїзді. Тож прийняли рішення їхати далі. Колективу дуже хотілося розконсервувати обладнання і перевезти його на Захід України. Спершу думали про Львівщину. Але потім плани змінилися.

«В новинах побачив сюжет про програму релокації бізнесу. Почав телефонувати на гарячі лінії ОВА у Львові та Тернополі. Рівне спочатку взагалі не розглядав. Але у Львові виявилися захмарні ціни. Рівненщина мене влаштувала через те, що до Польщі відносно близько. А ще тут виявилися дуже гарні ціни. Єдине, що зупиняло, – кордон з білоруссю. Але порадилися з усіма і заспокоїли себе тим, що тут - ліси, болота. І, звісно, ми віримо в ЗСУ!» - зазначив Олександр

Тепер у Рівному є офіс фірми та виробничий цех. Працівники орендують квартири, дехто мешкає у гуртожитку. Подушки виготовляють співробітники, які переїхали зі своїми родинами. Деякі з них - із вадами слуху. Працевлаштували також і рівнян, серед яких сімейна пару з вадами слуху.

Бізнесмен зазначає, що їх подушки – дуже потрібна річ для кожної родини. Але цей товар вважається імпульсивною покупкою, під час війни людям не до цього. Тому колектив буде переорієнтуватися на ринок Європи. Цікаво, що це унікальний продукт. Подібних не лише в Рівному, а й по всій Україні немає. А ще Олександр каже, що місто зустріло їх дуже тепло, привітно. Тож хочуть лишитися жити в Рівному і надалі, коли закінчиться війна.

Рівненська ОВА