Хабар за «знижку» на оренду техніки: слідчі ДБР затримали посадовця ДСНС в Рівненській області

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, затримали заступника начальника загону Головного управління ДСНС в Рівненській області після одержання неправомірної вигоди.

За попередньою інформацією, посадовець вимагав у суб’єкта господарювання неправомірну вигоду у сумі 15 000 гривень за оренду інженерної техніки, що перебуває на балансі Державної служби із надзвичайних ситуацій, за зниженою орендною платою.

Сьогодні службову особу було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання хабара. Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Попередня кваліфікація: вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Рівненська обласна прокуратура. Оперативний супровід – відділ по боротьбі корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Рівненській області.