Хабар за надання стоянки для авто – у Рівному судитимуть директора комунального підприємства

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств Рівненської обласної ради. Йому інкримінують одержання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді директора комунального підприємства, висловив прохання та одержав від підприємця 9600 гривень хабаря за укладення договору про надання послуг з надання місця для критої стоянки автомобіля на території підпорядкованого підприємства. 

Директора викрили у червні цього року, безпосередньо після отримання неправомірної вигоди.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура