Казка з тріпаного льону

   Це нині  Вікторія Никифорівна знана в мистецьких колах краю як майстер із виготовлення ляльок із тріпаного льону,  але до цього визнання вона йшла довго. Приїхавши на Рівненщину, почала працювати  методистом Будинку народної творчості. А ця робота потребувала постійних поїздок у найвіддаленіші куточки області. І  вона, корінна степовичка, закохалася у поліський мальовничий край, у сільських бабусь, які своїми умілими руками творили неймовірної краси вироби. У  процесі роботи відвідувала й безліч  різноманітних виставок у районах, де знайомилася з майстрами, їхньою творчістю і… захопилася. Але спочатку - флористикою. Збирала природні матеріали і творила з них різні композиції. А якось до її рук потрапив льон, який просто заворожив своїм  теплом, запахом, піддатливістю у роботі. І майстриня відчула, що льон – це той благодатний матеріал, який сам іде до рук. Створила одну, другу ляльку. Подарувала друзям, знайомим. Їм сподобалось. А коли вироби приносять насолоду не лише тобі самому, а й іншим, з’являється бажання творити з подвоєною енергією та азартом.
Й ось уже впродовж понад 30 років  Вікторія Никифорівна творить, удосконалює, розвиває свої вироби. За цей час з рук майстрині вийшли сотні ляльок, які зберігаються у приватних колекціях багатьох країн світу, є вони і Державному музеї іграшки в Києві. А ще Вікторія Кисиленко - учасник різноманітних конкурсів, фестивалів, виставок, звідки завжди привозить нагороди та визнання фахівців. Свої знання і вміння вона охоче передає учням - учасникам гуртка флористики і народної іграшки ЗОШ №19 у Рівному. Нині в школі діє музей народної іграшки, директором якого (на громадських засадах) працює пані Вікторія.
На персональній виставці Вікторія Кисиленко представила свої останні роботи. Це  і поліські ляльки й об’ємні композиції, дивлячись на які, ніби на мить потрапляєш у глибинку Полісся. Майстриня створила неповторну казку, що несе в собі тепло, ніжність, доброту, а хто бажає побачити все на власносні очі, хай завітає до 12 березня в бібліотеку й насолодиться нею.
• Ольга Дем’янчук