Із дев’яти сімейних молочних ферм на Рівненщині, три - в Здолбунівському районі

Учора в селі Орестів на території Богдашівської сільської ради відбулося відкриття третьої у Здолбунівському районі сімейної молочної ферми  ФГ «Родина-Плюс» (власник Ігор Хабатюк), участь в якому взяли в.о. голови Здолбунівської районної державної адміністрації Леонід Власюк та заступник голови районної ради Олександр Бухало.

Відкриття цієї молочної ферми здійснюється у межах великого проекту  зі створення мережі сімейних ферм та молочних кооперативів навколо них. Така ініціатива сприяє активізації розвитку молочного тваринництва у поєднанні з утвердженням сімейних цінностей, що в ці нелегкі для країни часи потребують особливої уваги, повідомляють на сайті Здолбунівської районної державної адміністрації.

Проект реалізовується Кластером «Натуральне молоко, за підтримки ТОВ «УкрМілкІнвест», та має всі перспективи стати одним з рушіїв розвитку сільської місцевості в Здолбунівському районі.

На сьогодні завдяки реалізації цього проекту вже створено 9 сімейних молочних ферм на Рівненщині, з яких 3 в Здолбунівському районі.

До речі, Міністерство юстиції України надало відповідні роз’яснення органам реєстрації на Рівненщині. Відтепер підприємці мають можливість зареєструвати фермерське господарство на основі договору про створення сімейного фермерського господарства шляхом відображення його в Єдиному державному реєстрі.