Інженер технічного нагляду постане перед судом за службову недбалість під час будівництва мосту біля Ремчиць

Прокуратурою Рівненської області завершено досудове розслідування та скеровано до Рівненського міського суду обвинувальний акт стосовно інженера Служби автомобільних доріг у Рівненській області. Його обвинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, як відповідальний за здійснення технічного нагляду від замовника робіт, без належної перевірки погодив завищені обсяги будівельних робіт з ремонту мосту поблизу села Ремчиці, Сарненського району. Ремонтні роботи виконані у серпні-вересні та грудні 2018 року.

Внаслідок такої недбалості з боку інженера безпідставно прийнято та оплачено замовником - Службою автомобільних доріг у Рівненській області, роботи, які не проводилися. Загальна сума збитків - понад 1,9 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Фото з мережі Інтернет