Інноваційну STEAM-лабораторію відкрили у Привільненському ліцеї

 

Це перша така лабораторія у закладі загальної середньої освіти в Дубенському районі, яка стане унікальним осередком для молоді, що цікавиться технологічними інноваціями.

Центр STEAM-освіти оснащений сучасним обладнанням для занять із робототехніки, 3D-моделювання та лабораторних робіт із біології, географії, фізики та хімії.

Окрім того, лабораторія покликана створити інноваційне середовище для підвищення професійної кваліфікації педагогів, які будуть активно застосовувати принципи STEAM-освіти у своїй роботі. 

Минулого тижня на відкриття  STEAM-лабораторію до ліцею завітали начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, перший заступник голови Дубенської РДА Борис Курицький та начальник відділу освіти, культури та спорту Дубенської РДА Лідія Білик.

Довідково: STEAM-освіта (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) – мультидисциплінарний підхід до навчання, який поєднує природничі науки, інноваційні технології та креативність. Він зосереджений на безпосередньому вирішенні конкретних проблем, що стимулює нестандартне та критичне мислення, навички дослідницької діяльності та ефективної роботи в команді.