Громади Рівненщині розпочали отримувати кошти в рамках інтернет-субвенції

Громади Рівненщини вже отримують гроші з держбюджету на проведення якісного інтернету в селах. Наразі розпочалися перші тендери. Вони відбуваються прозоро, а процес можна відстежувати в онлайн-режимі.

Загалом, у рамках проєкту Міністерства цифрової трансформації України «Інтернет-субвенція», для Рівненщини передбачено більше 15 мільйонів гривень. Ці гроші спрямують у 34 громади. Таким чином доступ до оптичного інтернету вперше отримають мешканці майже 100 сіл. А до мережі під’єднають понад 250 соціальних закладів. Це, зокрема, школи, дитсадки, медичні заклади, бібліотеки, будинки культури.

«Цей проєкт реалізовується максимально відкрито. А за перебігом тендерів можна стежити в режимі реального часу за допомогою нового онлайн-дашборду.  Там відображена детальна інформацію про кожну закупівлю, - пояснила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило. – Взагалі ж, у рамках цього проєкту, увесь документообіг відбувається лише в електронному форматі. І це дуже зручно, адже допомагає уникати помилок і економити час».