Голова облради Сергій Кондрачук відвідав ПрАТ «Рівнеазот»

Голова обласної ради Сергій Кондрачук разом з керівником Рівненського обласного об'єднання організації роботодавців «Роботодавці Рівненщини» Михайлом Кривком сьогодні відвідали ПрАТ «Рівнеазот» та зустрілися з директором підприємства Михайлом Заблудою.   

Нині «Рівнеазот»  є  бюджетоутворюючим  підприємством, на якому працює понад 2 тисячі осіб. Наразі воно виконує й надважливу для громади функцію – забезпечує медзаклади області медичним киснем. Як інформують на підприємстві, лише протягом листопада там безкоштовно виготовили та відвантажили 52,7 тис. куб. м (8787 балонів) кисню для 24 лікарень Рівненської, Волинської та Житомирської областей. Серед основних споживачів кисню – і комунальні підприємства обласної ради: обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка та обласна дитяча лікарня.

Михайло Заблуда розповів про реалії роботи у нинішніх умовах, а згодом – провів екскурсію територією. Нині «Рівнеазот» – одне з найбільших в Україні підприємств з виготовлення мінеральних добрив. За словами його очільника, потужності підприємства дають змогу виробляти близько 1,1 млн тонн продукції.  

Важливою складовою успішної діяльності директор ПрАТ «Рівнеазот» вважає професійність колективу. Адже робота на підприємстві, серед іншого, передбачає і відповідну кваліфікацію та досвід, і суворе дотримання вимог безпеки.

- Люди, які пропрацювали, скажімо, на виробництві аміаку, цілком можуть працювати на виробництвах, які потребують найвищого рівня відповідальності. Адже у них не лише відповідне ставлення до безпеки, а й високий рівень технічних знань, - зазначив Михайло Заблуда.

Під час екскурсії підприємством його директор розповів не лише про поточну ситуацію, а й про плани на майбутнє. Сере таких  – намір розширити асортимент виробництва добрив, зокрема втілити проєкт з виробництва рідкої карбамід-аміачної суміші, що дасть змогу наростити потужності.

- Під час екскурсії підприємством мав змогу побачити грандіозні потужності ПрАТ «Рівнеазот». Варто відзначити той лад, який панує на його чималій території, а також інвестиційні проєкти, які мають намір втілювати на підприємстві найближчим часом. Вони доволі амбітні, тому бажаю успіхів у цих починаннях, - зазначив Сергій Кондрачук.