Голова Демидівської РДА поставив підприємцям району ультиматум

Голова Демидівської районної державної адміністрації  Василь Доманський  звернувся  до підприємців району з пропозицією самостійно вилучити, впрдовж  24 годин, з обігу фальсифіковані алкогольні напої (горілку та ін. спиртовмісні напої) та тютюнові вироби.

Очевидно, до таких радикальних кроків голову РДА  спонукало те, що 25 лютого у Демидівці встановлено факт придбання та перевезення одним із   жителів  Рівненської області підакцизних товарів із ознаками підробки. Працівники поліції вилучили 245 пляшок горілки із акцизними марками, що мали явні ознаки підробки, 430 літрів спирту у різних ємностях, а також 2046 пачок цигарок, переважна більшість яких без акцизу. За цим фактом ведеться перевірка.

Відповідно до Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» за виробництво, зберігання, транспортування, реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку передбачено відповідальність у вигляді стягнення з порушника 200 відсотків вартості товару, але не менше 8500 гривень.  

На сайті Демидівської РДА також нагадують, що перевірити  легальність походження алкогольних напоїв та тютюнових виробів можна за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark.