Героїня тилу. Удень опікується вагітними, а ввечері формує аптечки для наших воїнів

Безумовно, що кожен із нас на своєму робочому місці наближає довгоочікувану перемогу України над російськими  вбивцями, ґвалтівниками та мародерами незалежно від того, де працює – на підприємстві, в установі чи офісі. Але, виявляється, що можна робити ще більше, не рахуючись із власним часом і щоденними потребами, віддаватися важливій справі сповна, так, як це робить гінеколог-акушер із КЗ «Обласний перинатальний центр» Наталія Самолюк, що в Рівному (на фото). Саме на таких героях тилу сьогодні тримається постачання  Збройних Сил України усім необхідним для нашої перемоги у цій підступній з боку ворога війні.

Удень  Наталя Степанівна опікується вагітними з патологіями, а зранку, до роботи,  або ж увечері, після роботи, дбає проте, щоб наші бійці на передовій мали усе необхідне для надання першої медичної допомоги при пораненні чи якомусь захворюванні.

- На мій погляд, для кожного воїна дуже важливо, щоб у його аптечці був не просто певний набір ліків, а було підписано кожен препарат, щоб можна було швидко зорієнтуватися у ситуації і використати його. Не вважаю, що роблю щось особливе. Просто зараз такий час, що кожен із нас, хто в тилу, має бути чимось корисним для фронту. Я медик, розбираюся у ліках, і тому вирішила робити ось цю маленьку справу. Переконана, що ці ліки врятують не одне життя на фронті, - скромно розповідає про свою волонтерську місію пані Наталія.    

Треба сказати, що  із самого початку війни лікар Наталія Самолюк допомагає військовим почувати себе захищеними. Неодноразово за власний кошт купувала ліки, щоб доповнити індивідуальні терапевтичні аптечки. Крім того, кожен препарат  підписує для легкості та швидкості використання тим, кому він вкрай необхідний, бо ж, погодьтеся, далеко не всі добре орієнтуються в тонкощах фармації.

Медики не на словах знають ціну дорогоцінного часу, коли кожна хвилина часто буває рятівною у  боротьбі зі смертельною небезпекою. І тому на особливому фронті служать лікарі, рятуючи та захищаючи  людські життя.

 Василь Бурченя