Фестиваль середньовіччя під відкритим небом пройшов на Рівненщині

13 липня під відкритим небом на березі річки Горинь поблизу села Хотин, що на Рівненщині відбувся історико-культурний фестиваль «Погорина».

«Це нова та позитивна тематика середньовічного фестивалю для Рівненщини, за що велика подяка організаторам «Купа пригод» та Шпанівській ОТГ. Реконструкція боїв під відкритим небом додала багато вражень та створила відповідний антураж. Учасників фестивалю значно побільшало, в порівнянні із минулим роком», - поділилася враженнями заступник начальника управління культури і туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова.

На фестивалі відтворили добу Київської Русі. Відвідувачам демонстрували одяг і зброю тих часів. Туристи малу змогу постріляти з лука, кинути списа. Також створені майстер-класи з ковальства та гончарства. Родзинкою фестивалю став бій лицарів «лава на лаву».

«Основна ідея фестивалю — розвиток туризму. Зокрема, приваблення людей на городища — місця древніх поселень, а таких на Рівненщині багато, зокрема, поблизу села Хотин, де ми і проводимо «Погорину». Вона також лягає в канву побудови в Рівному човна вікінгів – «Дракара», – наголосив організатор фестивалю Юрій Ойцюсь.  

В рамках заходу учасники могли долучитися до створення гончарних, тканих, ковальських та іншихремесел давніх історичних часів. Охочі також побували в образі воїна з мечем та щитом, брали участь в театралізованих екскурсіях та прогулянках довкола території місцевого городища.

Наприкінці фестивалю на учасників чекало музичне виконання українського гурту «Бурдони Черна» із Чернівців.

«Туризм стараємося розвивати не перший рік. «Погорина» — невеличке ноу-хау, бо вдалося відтворити лицарські бої, побут древніх людей. Все відбувається на фоні мальовничої природи Хотина. Будемо і далі потужно розвивати туристичний напрямок», — підкреслив Микола Столярчук.