Фахівці сервісних центрів МВС Рівненщини ще й трохи детективи

Саме так, адже вони виявляють викрадені автівки, підроблені документи, а також осіб у розшуку під час надання адміністративних послуг.

Загалом із початку року фахівці територіальних сервісних центрів МВС Рівненщини виявили 18 викрадених автомобілів, 6  з яких  поцуплені за кордоном. Окрім того,  працівники виявили у 41 транспортному засобі змінені або підроблені номера агрегатів.

Аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із перебитими номерами кузова чи двигуна, варто звернутись до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто в присутності продавця і покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно при перереєстрації транспортного засобу та заповнюється адміністратором в електронній формі.

Важливою процедурою в даному процесі  є проведення працівниками Експертної служби МВС огляду або експертного дослідження транспортного засобу. Під час огляду перевірять ідентифікаційні номери і реєстраційні документи. У випадку проведення експертного дослідження транспортного засобу спеціалісти встановлять відсутність чи наявність  ознаки пошкодження, підробки чи заміни номерів двигуна, шасі або кузова, заміни панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу та підроблення реєстраційних документів. 

Огляд транспортного засобу безкоштовний та є обов’язковим.  А експертне дослідження – платна послуга. Його  проводять на розсуд власника авто, якщо виникли сумніви щодо достовірності певних даних.

Також у роботі фахівців сервісних центрів МВС трапляються випадки, коли  вони  виявляють не лише підроблені номера агрегатів кузовів чи двигунів, а й документи: з початку року виявлено 6 несправжніх свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та 1  медичну довідку. Окрім того, співробітники територіальних сервісних центрів МВС Рівненщини  виявили 5 осіб, які перебували у розшуку, повідомляє РСЦ МВС в Рівненській області.