Фахівці «Рівнегазу» встановили понад 70 ШГРП виробництва RGC Production

 


Цьогоріч АТ «Рівнегаз» замінив 71 застарілий шафовий газорегуляторний пункт. Замість них на Рівненщині працює нове сучасне обладнання виробництва Львівського заводу RGC Production.

Шафові газорегуляторні пункти призначені для зниження високого або середнього тиску газу та підтримки його на відповідному рівні. Тож у разі падіння тиску чи аварійної ситуації нове обладнання автоматично відключить подачу блакитного палива. Також спеціальні фільтри очищають газ від дрібносперсних часток і він надходить у оселю чистим.

- Планові заміни  ШГРП входять до комплексу заходів з модернізації та редизайну газорозподільної системи компанії,  - зазначає технічний директор АТ «Рівнегаз» Олександр Климчук. - Встановлене обладнання дасть змогу зменшити втрати газу і відповідно - витрати на утримання газорозподільної системи. Воно служитиме для підтримки стабільного тиску газу в мережах. Це потрібно для того, щоб споживачі могли безпечно користуватися природним паливом 24 години 7 днів на тиждень.

До кінця 2021 року «Рівнегаз» планує встановити ще п’ять ШГРП.

Довідка:

АТ «Рівнегаз» – газорозподільна компанія, що здійснює свою діяльність на території Рівненської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, що розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, у яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн споживачів газу.

АТ "Рівнегаз" експлуатує 10,2 тис. км газопроводів і забезпечує природним газом 10 міст, 11 селищ міського типу та 600 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 266 тис. побутових споживачів Рівненської області, а також 2,324 тис. підприємств, установ та організацій.

У 2020 році АТ «Рівнегаз» доставила своїм клієнтам 388 млн. куб. м газу.