Етнопарк "Ладомирія" з Рівненщини переміг в Ukraine Tourism Awards

Етнопарк “Ладомирія” з Рівненщині переміг у всеукраїнському конкурсі Ukraine Tourism Awards. Лідером музей просто неба став у категорії “Регіональний прорив року”, повідомив Суспільному очільник парку Володимир Дзьобак. Він назвав перемогу несподіваною, але “чистою”.

Довідка

Етнопарк "Ладомирія" заснований в місті Радивилів. Понад десять років тому команда почала займатися відновленням традиційного українського одягу, зокрема, з унікального надтонкого волинського льону – серпанок. Потім запустили процес внесення його до списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО.

Згодом діяльність Центру розширилась на масу різних проєктів, а в 2020 році "Ладомирія" відкрилася як цілий етнопарк. У 2021 році там офіційно відкрили відреставровану двохсотлітню хату, яку забрали із середмістя Рівного та відновили.

Станом на грудень 2021-го тут працюють: музей просто неба, ткацька майстерня, виставкові зали, розвивається екорослинництво, акваферма та ферма грибів.

Відновлена хата з Рівного у Ладомирії

Ukraine Tourism Awards - головна туристична премія України, яка щороку допомагає відзначити кращих гравців ринку. Конкурс проходить під патронатом Державного агентства розвитку туризму. "Ладомирія" виграла у номінації “Регіональний прорив року”: спершу більшість голосів вони набрали в онлайн-голосуванні, здобувши 2021 голос. Потому цю перемогу закріпив і вердикт журі.

“Це незалежне від всіх інших асоціацій, від турфірм - і тому авторитетне. Всі турфірми, гіди, готелі, заміські комплекси беруть участь. Тобто отримати приз - це вже справа честі. Там ретельно підходять до голосування: от ми були другими, а в одних зняли 2800 голосів, які накручували. В багатьох вони познімали”, – розповів Суспільному голова ГО "Центр дослідження і відродження Волині" Володимир Дзьобак, який займається проєктом “Ладомирія”.

Дзьобак зазначив, що рішення брати участь у конкурсі було спонтанним і в процес включились, коли голосування вже тривало два дні.

“Радість у нас велика, бо ми набрали майже на тисячу голосів більше, ніж наші візаві, які посіли друге місце. Це називається чиста перемога”, – сказав керівник "Ладомирії".

Загалом у номінації “Регіональний прорив року” змагались 23 конкурсанти.