"Енергоатом" уклав з Westinghouse контракт щодо палива на Рівненській АЕС

10 червня "Енергоатом" та Westinghouse підписали контракт на розробку і надання ліцензійної документації на паливні збірки ВВЕР-440 для енергоблока №2 Рівненської атомної електростанції – це ще один крок до відмови від російського палива.

Пресслужба Енергоатома.

Очільник національної компанії Петро Котін підкреслив, що ця угода є важливим кроком на шляху диверсифікації джерел постачання ядерного палива на українські атомні станції.

"Уклавши цей контракт, Енергоатом продовжив диверсифікацію та зробив ще один крок для зміцнення безпеки і незалежності енергетичної галузі України", – додав він.

Котін нагадав, що контракт на постачання палива для реакторів ВВЕР-440 Рівненської АЕС розроблявся з урахуванням досвіду співпраці з Westinghouse з диверсифікації поставок для реакторів ВВЕР-1000 та був підписаний 30 вересня 2020 року.

Наступним етапом до впровадження палива для реакторів ВВЕР-440 на українських АЕС є його ліцензування відповідно до вимог законодавства та нормативних документів України.

Планується, що першу дослідну партію паливних збірок (не більше 12 штук) виробництва компанії Westinghouse завантажать в активну зону енергоблока №2 Рівненської АЕС у 2024 році. Загальний обсяг постачання за контрактом передбачає не менше 1056 паливних збірок.