Екстренка Рівненщини отримала ще п’ять систем Starlink

Міністерство охорони здоров'я України передало нашій «швидкій» станції супутникового інтернету StarLink. Вони будуть використовуватись на п‘ятьох структурних підрозділах екстренки у Рівненській області.

 «Внаслідок російських обстрілів по об’єктах енергетичної інфраструктури України, у всіх областях виникають проблеми з електропостачанням, відповідно і зв’язком та інтернетом. Станції супутникового інтернету StarLink дадуть змогу нашій «швидкій» забезпечити стабільне з’єднання для диспетчерів та медиків, які цілодобово працюють та надають допомогу жителям Рівненської області», - зазначив директор Рівненського обласного центру ЕМД та МК Андрій Бортнік.

StarLink буде використовуватися під час екстрених чи аварійних відключень, а також у разі виникнення проблем з основою мережею зв’язку.

Зазначимо, що це вже не перша система StarLink, яку використовує наша екстренка. Першу отримали в квітні цього року.

 «Понад півроку Центр екстреної медичної допомоги у Рівному вже використовує аналогічну систему з доступом до супутникового інтернету. Це зручно та необхідно в нинішніх умовах. Тому для нашої екстренки 5 нових станцій StarLink буде суттєвим підсиленням», - додав керівник єдиної оперативно диспетчерської служби Олександр Рудик.

Андрій Бортнік
Рівненська обласна державна адміністрація
Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА
Рівненська обласна рада