Експозиція «Державотворці Рівненщини» завітала до Здолбунова

Від сьогодні і протягом тижня перед будівлею Здолбунівської міської ради по вул. Грушевського діятиме мобільна експозиція «Державотворці Рівненщини», присвячена 30-річчю української державності.

Здолбунівський міський голова Владислав Сухляк радо підтримав ініціативу:

Подібні національно-просвітницькі заходи необхідні нашій громаді, адже ми маємо багату державотворчу історію, особливо періоду Директорії УНР та повстанської діяльності ОУН-УПА. Тож запрошую усіх, кому небайдужа наша історія, оглянути цю виставку.

Це 14 банерів, що розповідають про визначних громадсько-політичних діячів Рівненщини, державницька позиція кожного з яких стала фундаментом для здобуття  незалежності України.

Минулого тижня виставка експонувалася у Рівному, ставши першим заходом, який реалізовується у межах обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на 2021-2025 роки, яку Рівненська обласна рада затвердила цьогоріч у червні. Потому виставку «Державотворці Рівненщини» одразу представили жителям Здолбунівської громади.

Серед героїв, про яких йдеться в експозиції – Северин Наливайко, князь Костянтин Іванович Острозький, Тарас Бульба-Боровець, Улас Самчук, Людмила Фоя, Ігор Гордійчук. Частина цих імен добре відома широкому загалу, про інших наші земляки дізнаються вперше. Для того, аби відвідувачі виставки мали змогу отримати більше інформації, на кожному банері міститься QR-код, за яким через смартфон можна відшукати чимало цікавого про кожного з героїв Вражаюча мандрівка, яка під силу кожному Сподін Ігор Юрійович підкорює Говерлу.


 Здолбунівська Громада