Екс-голову Рокитнівської РДА судитимуть за шахрайство

Офісом Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Рокитнівської районної державної адміністрації Рівненської області Миколи Кущніра за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

Як зазначається, досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець, зловживаючи довірою потерпілого, запевнив його у необхідності сплатити грошові кошти з розрахунку 230 доларів США за один гектар для виділення місцевими сільськими радами в оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 486,88 га.

Нагадаємо, Миколу Кушніра затримали на хабарі у 110 тисяч доларів 18 липня 2019 року. Двома днями раніше президент Володимир Зеленський підписав розпорядження про звільнення Кушніра з посади голова Рокитнівської РДА. 

У ДБР тоді повідомляли, що посадовець сприяв набуттю підконтрольному йому приватному підприємству права оренди земельних ділянок на території Сновидовицької та Біловізької сільських рад. Згодом чиновник запевнив підприємця в тому, що надання права оренди на ділянки площею 486 га можливе лише за умови передачі йому коштів у сумі 300 тисяч доларів США.

У підсумку чиновник заволодів грошовими коштами у сумі 110 тисяч доларів. Крім того, як зазначалося, посадовець не мав права надавати землю в оренду, адже від січня 2019 року це не входило в повноваження районних адміністрацій.