Ексдиректора теплопостачальної компанії судитимуть за заволодіння бюджетними коштами

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно ексдиректора теплопостачальної організації. Йому інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними досудового розслідування посадовець незаконно заволодів майже 200 тис. грн державних коштів, що були зайво сплачені Рівненським обласним онкологічним диспансером за послуги з постачання теплової енергії.

Зокрема, медзаклад сплачував за 1 Гкал на понад 200 грн більше, ніж це було  встановлено Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг тарифів для бюджетних установ. Різницю привласнював директор теплопостачальної компанії. Таким чином він завдав матеріальної шкоди комунальному закладу у великих розмірах.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура