Дубровиця виходить на міжнародний рівень

 Офіційно цей документ називається «Меморандум про співпрацю між Дубровицьким районом Рівненської області України, Свідвінським повітом Західнопоморського воєводства Республіки Польща та Столінським районом Брестської області Республіки Білорусь».


Мабуть, не випадково місцем для підписання угоди обрали Дубровицю, адже так склалося історично, що це й справді братні землі для усіх трьох сторін. І, як зазначив очільник білоруської делегації Григорій Протосавицький, як би не ділилась країна, народ залишається неподільним.
Щодо «виконавців», то конкретно Меморандум про спів­працю укладено між Дубровицькою райдержадміністрацією в особі її голови Олександра Шатова, Свідвінським повітом Західнопоморського воєводства Республіки Польща в особі старости повіту Мирослава Майка та Столінським районом Брестської області Республіки Білорусь в особі голови райвиконкому Григорія Протосавицького. Серед учасників підписання меморандуму від української сторони були також голова Дубровицької районної ради Леонід Стрибулевич, благочинний церков Дубровицького району протоієрей Федір Деркач, голова Житомирської РДА Андрій Кулик.
– Це перший і серйозний крок до міжрегіональної співпраці, – зазначив на зустрічі делегацій Олександр Шатов. – Він дасть змогу відкрити нові перспективи в нашій співпраці й розвивати її у тих напрямах, які ми сьогодні затвердили.
Основною метою Меморандуму є взаємодія та ефективна співпраця органів виконавчої влади, зокрема у сферах економіки, інвестиційної діяльності, галузях освіти, медицини, культури та туризму, діяльність яких поширюється на територіях Дубровицького району, Свідвінського повіту та Столінського району. Сторони мають здійснювати координацію своїх дій для досягнення мети, встановленої цим же Меморандумом. І, як зазначено в документі, «будуть докладати всіх можливих зусиль для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва».
– У недалекому майбутньому Дубровицький район і надалі готовий виступати ініціатором у тих проектах, які ми спільно можемо впровадити на території трьох наших районів, – резюмував Олександр Шатов.
• Анатолій Андрієвський