Двоє рівненських "нескорених" готуються до змагань

На олімпійській базі «Конча-Заспа» відбулося офіційне відкриття першого тренувального табору збірної України Ігор Нескорених 2020, повідомляється на сайті РОДА.

Нагадаємо, до збірної потрапили 20 українських військових, які представлятимуть честь країни на міжнародних змаганнях, що відбудуться в травні наступного року у Нідерландах.

Серед них двоє ветеранів АТО з Рівненщини - Андрій Бадарак з Клеваня та Іван Лепеха з Рівного, які на передовій отримали важкі поранення.

Попереду на учасників очікує насичений тиждень тренувань, яким розпочинається активний етап п'ятимісячної підготовки до Ігор Нескорених 2020 в Гаазі.

За тиждень табору 20 членів команди проведуть низку тренувань за обраними видами спорту, відвідуватимуть уроки англійської мови та працюватимуть з психологом.

Як зазначила Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда, від самого початку підготовки цьогорічного етапу «Ігри Нескорених», основним завданням цього великого проєкту є реабілітація ветеранів та ветеранок. «Наша амбітна ціль – приймати Інвіктус в Україні та сповідувати дух Інвіктус українськими ветеранами та ветеранками», – підкреслює Оксана Коляда.

Довідка

Invictus Games («Ігри Нескорених») – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, які заснував у 2014-му році британський принц Гаррі. Мета змагань – вшанування військових ветеранів, підтримка їх реабілітації та адаптаційна допомога людям, які були поранені та втратили здоров’я під час військової служби.