Духовно-просвітницька проща у Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких могилах

6 серпня з благословення Високопреосвященнійшого Іларіона, архієпископа Рівненського і Острозького паломницьким центром "Воскресіння" було організовано духовно-просвітницьку прощу до Свято-Георгіїського монастиря на Козацьких могилах з відвіданням Підгорецького та Золочівського замків і святинь Золочева.

Цього гарного і погожого дня рівненські прочани прибули найперше до Свято-Георгіївського монастиря на Козацьких могилах, адже в день пам'яті святих страстотерпців Бориса і Гліба ця чернеча обитель вшановує своїх небесних покровителів, один із преділів величного Свято-Георгіївського собору освячений на честь цих святих князів.

В обителі Святого Георгія рівнян люб'язно зустрів насельник монастиря монах Гліб, а намісник монастиря архімандрит Софроній цікаво розповів про історію та сьогодення Свято-Георгіївського монастиря.

Також рівненські паломники взяли участь в Божественній Літургії та вшанували чисельні святині обителі серед яких : Чудотворна ікона Божої Матері "Скоропослушниці", ікони з частинами мощей: великомученика Георгія, великомучениць Варвари та Параскеви, ковчег з частинками мощей преподобних Іова та Амфілохія Почаївських, та преподобних отців Києво-Печерських та ін. Окрім цього працівник музею провів цікаву та пізнавальну екскурсію розповівши про це святе для кожного свідомого українця місце.

Після Свято-Георгіївського монастиря прочани відвідали Пігорецький та Золочівський замки, історико-культурні пам'ятки України, які дивом, не зважаючи на буремні події історії за Божим Промислом збереглися до нашого часу.

Слід зазначити, що скільки історичних подій відбувалося в цих пам'ятках, скільки довелося пережити, але найбільшого руйнування, пограбування і пошкодження вони зазнали від безбожників більшовиків, які вчинили справжню наругу над цими пам'ятками славної української історії.
Однак сподіваємося, що з Божого благословення ці мовчазні свідки неповторної історії України будуть повністю відновлені.

Також, своєю неповторною красою рівненських прочан вразило місто Золочів: храми та костели, святе джерело, впорядковані вулиці вражають своєю красою і спонукають ще не один раз приїхати з паломництво сюди.

Прекрасний, сонячний день допливав свого завершення, коли рівненські прочани після насиченого та благословнного дня поверталися до своїх домівок насолоджуючись неповторними краєвидами Богом береженої Української землі.

протоієрей Миколай Капітула,
головний координатор паломницького центру "Воскресіння ".