Дорога в один кінець, – глава Рівненської ОВА про те, чому можливий наступ Білорусі приречений

Білорусь стягує озброєння та сили до кордону з Україною. Голова Рівненської ОВА запевнив: якщо білоруси таки наважаться на наступ, то тут на них чекатимуть великі проблеми.

Про це розповів голова Рівненської ОВА Віталій Коваль в ефірі всеукраїнського телемарафону. Він наголосив, що жодного бойового досвіду, як і вмотивованості, у військових Білорусі немає.

Пройти через Західне Полісся буде дуже важко

Якщо це  відбудеться, то пройти через Західне Полісся, через Рівненську область – це мегаскладне завдання,
– пояснив Коваль.

В першу чергу, перешкодою стане рельєф та особливості території. 40% території Рівненщини, каже голова ОВА, – це ліси. Саме на півночі регіону, який межує з Білоруссю, – непрохідні ліси поєднуються подекуди з болотами. Українцям допоможуть 170 річок і відповідно мостів, які можуть бути заблоковані.

ЗСУ посилено охороняють кордон з Білоруссю.

Коваль запевнив, що Збройні Сили України посилено несуть бойове чергування біля білоруського кордону. Допомагає їм у цьому Тероборона та добровольчі формування територіальних громад.

Всі вони – у постійній бойовій готовності. Йде постійне налагодження роботи, укріплення фортифікаційних споруд. Підтримка населення – колосальна. Той, хто ухвалить рішення йти в Україну через Рівненщину, то це буде дорога в один кінець,


За матеріалом 24tv.ua