Дорога до храму

Того ж дня відзначили двадцятиріччя відродження святої обителі, а за великі заслуги у допомозі православним храмам, розвитку духовності Анатолія Юхименка нагородили орденом УПЦ святителя й чудотворця Миколая.

Мешканці села пам’я­тають, як рік тому приїхав у село Анатолій Юхименко і взнавши, що найболючішим питанням розвитку території сільради є капітальний ремонт шляху до міжнародної автотраси Київ-Чоп, дав слово громаді якнайшвидше вирішити його. Втім навіть коли весною прибула в Липки потужна техніка для будівництва дороги, мало хто з жителів вірив у завершення робіт, оскільки для цього потрібно було понад десять мільйонів гривень. Анатолій Олексійович слова свого дотримав, добився, аби необхідні кошти з державного бюджету були виділені в повному обсязі і дорогу збудували. Від імені громад сіл Липок, Андрусієва, Дружного, Синьова  під час урочистого відкриття дороги звучали слова вдячності на адресу Анатолія Юхименка, будівель­ників ТОВ «Техно-Буд-Центр» за чудовий сучасний шлях.
  Анатолій Юхименко розповів, як торік, відвідавши монастир, був вражений занедбаним станом місцевої дороги, коли нею їхали паломники великим сучасним автобусом з відчиненими вікнами та виходом, щоб врятуватися під час можливого перекидання від заїзду в яму. Було соромно за умови доїзду, за наші край і державу. Спорудження асфальтівки під силу тільки за кошти держбюджету, а тому Анатолій Олексійович наполегливо добивався в столиці виділення необхідного фінансування для будівництва. І кошти надійшли, на сьогодні освоєно понад 12 мільйонів гривень. Заасфальтовано 9,8 км шляху від Синьова до Липок, а у планах на майбутнє – продовжити  цю роботу до сіл Вовкошів, Невірків, Великі Межирічі. Влада і надалі дбатиме про те, щоб робити все можливе для добробуту людей, щоб слово її не розходилося з ділом.
Від імені жителів Липок подяку Анатолію Олексійовичу, побажання нових успіхів висловила  голова місцевої ветеранської організації, депутат райради багатьох скликань, заслужений учитель України Ніна Шишко. І закликала не забувати про село і в ранзі народного депутата України. Жителька Синьова Віра Подлевська дякувала від імені своїх односельців за чудовий шлях до величного монастирського храму. Представники служби автомобільних доріг, духовенства, а також місцева жінка з малюком на руках урочисто перерізали стрічку – відкриваючи оновлений шлях. Владика Варфоломій освятив дорогу, аби не було на ній аварій, а подорожні не відчували неприємностей, поспішаючи до духовної обителі чи у повсякденних справах у райцентр. Для липківчан відродження монастиря і спорудження асфальтівки стали дійсно історичними подіями.
• Анатолій Кардаш