Домашня шинка - це смачна м`ясна закуска, яку можна варити, запікати та коптити. Її радять обов`язково готувати з часником та спеціями для того, щоб м`ясо було ароматним та соковитим.
Інгредієнти:
- свинячий ошийок – 1,5 кг
- часник – декілька зубчиків
- гірчиця в зернах – 3 ст. л.
- лаврове листя – 3 шт
- сіль, перець
- приправи до м‘яса
Спосіб приготування:
1. М`ясо ретельно посолити та поперчити з усіх боків.
2. Зробити у м`ясі надрізи та покласти в кожен з них часник. Зав’язати мотузкою так, щоб м`ясо мало щільну текстуру. Посипати приправами.
3. У каструлю набрати воду та підсолити її. Викласти м`ясо та лаврове листя. Варити мінімум 2 години.
4. Відварене м`ясо змастити гірчицею та посипати приправами. Викласти на деко.
5. Запікати в духовці за температури 200 градусів 20 хвилин.