До кордону з Білоруссю проклали ще 10 кілометрів нової дороги

Майже 10 кілометрів дороги державного значення за 4 місяці відремонтували на Рівненщині

Автошлях «Прикладники» - Зарічне – Дубровиця з’єднує нашу область і Білорусь. Раніше це була стара бруківка, а зараз це сучасний асфальтобетон.

«Це важлива транзитна дорога державного значення. На її ремонт чекали 30 років. І лише зараз це зробили. Вдалося залучили значні кошти, а це 80 мільйонів, завдяки «митному» експерименту. Оновлення дороги обов’язково позитивно вплине на економіку регіону. І це вже відбувається – пожвавився рух транспорту, торгівля, пасажирські перевезення. Крім того, магістраль покращить сполучення із Волинню та до озера Нобель», - відзначає голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Він нагадав, що, зважаючи на близькість до кордону з Білоруссю, дорога сприятиме формуванню позитивного іміджу держави. «Два місяці тому Рівненщина підписала договір про співпрацю з Брестською областю. І тому введення в експлуатацію відремонтованої дороги на кордоні – це гарна основа для стосунків».

Дорога пролягає через села Сенчиці, Морочне та Мутвиця Зарічненського району. Тому найбільше новій дорозі радіють місцеві жителі, які навіть вийшли назустріч делегації, щоб подякувати за довгоочікуваний ремонт. Вони поспілкувалися із головою ОДА Олексієм Муляренком, народним депутатом України Василем Яніцьким, керівником обласної служби автомобільних доріг Петром Вдовиченком, обласним депутатом Віталієм Бойком та керівником будівельної фірми-підрядника ТОВ «ВВВ Монтаж» Віталієм Ковалем.

Жителька села Марія Тишковець, порівнюючи нове покриття зі старим, не приховує емоцій: «Було просто жахливо – машини об’їжджали по узбіччях, а пішоходи ходили про проїзній частині. Чекали ремонту довго і навіть не сподівалися, що він колись розпочнеться. Такого результату і не очікували».

Керівник будівельної фірми-підрядника ТОВ «ВВВ Монтаж» Віталій Коваль запевнив у якості дорожного покриття, високу оцінку якому вже дали місцеві мешканці.

Щоб завершити увесь відрізок шляху «Прикладники» - Зарічне – Дубровиця, у наступному році планують замінити ще  близько 3 кілометри незручної бруківки.

 

Нагадаємо, за попередні два роки від митного експерименту на дороги державного значення в області спрямували більше 190 мільйонів гривень. Ці гроші служба автомобільних доріг в Рівненській області зосередила на відновлення пріоритетних трас країни.

-- Прес-служба Рівненської ОДА