До ікони Пресвятої Богородиці

Давню традицію пішого паломництва, яке є сьогодні рідкісним і малопоширеним явищем, продовжили понад 500 богомольців з м. Радивилів, навколишніх сіл та їхні гості з різних куточків західної України.
Очолив піший хід протоієрей В’ячеслав Демчук, настоятель храму Святого Олександра  Невського, депутат районної ради, а допомагав йому отець Юрій. Варто  відмітити, що в паломництві взяли участь чимало представників влади і місцевого самоврядування, кількість яких також щорічно зростає.
Опівночі відслужили літургію в честь свята мироносиці рівноапостольної Марії Магдалини та молебен за прочан і після другої години колона вирушила на Почаїв. Шлях як завжди пролягав через села Немерівської, Башарівської, Підзамчівської сільських рад району та територією сусідньої Кременеччини. Участь в ході взяли різні люди. Цьогоріч  навіть прихожани із Львова, Рівного, Луцька, Бродів та інших міст долучилися. Звичайно, в кожного з них була своя потреба, своя причина, своє бажання. А це піше паломництво уже вдев’яте зібрало дітей, молодь, пенсіонерів, бідних і багатих, здорових і хворих, людей різного роду занять і професій. Насправді, хід лише зібрав людей, а поєднала їх молитва. Люди йшли, молились і співали псалми, дорогою зупинялись біля фігур та капличок, церков. Жителі навколишніх сіл  шанобливо ставились до подорожуючих, а багато і приєднувалися до колони паломників.
Після дев’ятої години паломники прийшли до Почаєва. Ввійшли через головні ворота, сфотографувалися (див. фото) і далі приклонилися перед чудотворною Почаївською Іконою Божої Матері. Багато подорожуючих залишились на недільні та понеділкові богослужіння.
Паломники розповідають, що дійсно відчували особливу Божу благодать та підтримку після літургії, що допомогло їм здійснити молитовну пішу ходу до стін правдивої чудотворної ікони Пресвятої Богородиці і відчути її могутній Покров.

• Анатолій Тимошейко, член Національної спілки журналістів України