Для здійснення дитячих мрій

 В урочистостях з нагоди свята взяли участь заступник голови обласної ради Олександр Чуприна, заступник начальника-начальник відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки облдержадміністрації Петро Коржевський, голова райдержадміністрації Ігор Мельник, голова райради Віталій Лашта, начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Галина Ковальчук, громадськість міста, представники ЗМІ.
“Саме позашкільна освіта розкриває таланти людини, відкриває шлях до здійснення дитячих мрій, реалізації особистості, вчить наполегливо працювати, бути відповідальним, отримувати соціальний досвід. Тому нам подвійно приємно, що заклад такого типу після реконструкції відкривається саме в м.Березне. Адже на створенні належних умов виховання і розвитку дитячої творчості наголошує в нових соціальних ініціативах і Президент України” - підкреслив голова райдержадміністрації Ігор Мельник.
Слід зазначити, що Березнівський районний будинок дитячої та юнацької творчості відкрито у 1961 році на залишках зруйнованого у 1960-му році католицького костелу. Реконструкція нового приміщення розпочалася в 2007 році. Нині в установі працює 80 педагогів (14 – на основному місці роботи, 66 - за сумісництвом).
Після проведеної реконструкції у новому приміщенні обладнано 10 навчальних кабінетів, актова зала і майстерня. Заклад забезпечений необхідними сценічними костюмами для виступів, має 10 комп’ютерів, музичну і звукопідсилюючу апаратуру, меблі, навчально-методичні посібники.  Загалом у районі організовано роботу 105 гуртків, позашкільною освітою охоплено 1700 школярів. Після реконструкції на базі закладу працюватиме 30 гуртків, заняттями в яких можливо охопити понад 500 дітей. Зокрема, діятимуть художня студія, студія декоративно-прикладного мистецтва, комп’ютерна студія, хореографічна, студія технічної творчості. Також в нинішньому році в новому приміщенні запрацюють гуртки з туризму, бойового гопака, відкриється центр патріотичного виховання та дозвілля.
Відтак є всі підстави говорити про те, що Березнівський районний будинок дитячої та юнацької творчості стане осередком творчої самореалізації, соціальної адаптації дітей та підлітків, місцем культурного дозвілля, центром пошуку, розвитку, підтримки юних талантів.
•Прес-служба Березнівської райдержадміністрації