Для реконструкції Хрінницького водосховища шукатимуть фінансову підтримку на різних рівнях

Хрінницьке водосховище – стратегічний водний об'єкт Рівненщини. Дамба водойми стримує від затоплення біля 30 населених пунктів Рівненщини та Волині.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час робочої поїздки відвідав водосховище, аби ознайомитися із станом справ.

«Цей водний об'єкт не ремонтувався упродовж останніх 30 років. Гідровузол та шлюзи водосховища потребують реконструкції. Востаннє проектно-кошторисну документацію для цього розробляли ще у 2012 році. Проте ремонтні роботи так і не були розпочаті. На сьогодні ця ПКД застаріла, тож розроблятимемо нову», - зазначив голова ОДА.

За попередніми підрахунками, така реконструкція обійдеться мінімум у 10 млн гривень. Фінансову підтримку будуть шукати на усіх рівнях - районному, обласному, державному.

Окрім того, на Хрінницькому водосховищі знаходиться місцева ГЕС. І хоча вона працює не на повну потужність, проте підприємство Сплачує податки, забезпечує робочі місця.

Також водойма має туристичну інфраструктуру. Робота санаторіїв та баз відпочинку – це також додаткові кошти до місцевих бюджетів. І хоча на водосховищі рівень води дещо знизився, проте на літній сезон відпочинку це не вплине.

 

«Хрінницьке водосховище - візитівка півдня нашої області. А техногенно-екологічна безпека - це наша спільна відповідальність. Тому стан справ довкола об'єкта буде знаходитися на особливому контролі обласної влади», - додав Віталій Коваль. Представители Американской компании рассказали о запуске второй ракеты Alpha

Довідково:

Площа Хрінницького водосховища - 18,3 км², об'єм - понад 30 млн кубічних метрів води, глибина - від 2 до 6 метрів.

 

Прес-служба Рівненської ОДА