Для медиків, працівників ОМС та комунальних підприємств щеплення проти COVID-19 стане обов’язковим із 31 січня

Для працівників закладів охорони здоров’я, органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств щеплення проти COVID-19 стане обов’язковим із 31 січня 2022 року.  Нещеплених від коронавірусної хвороби осіб – відсторонятимуть.

Про це йдеться в наказі МОЗ «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням» від 30.11.2021 № 2664. 

Нагадуємо, згідно Переліку, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

1.    Центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;

2.    Місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;

3.    Закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

4.    Підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади.

5.    Установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів.

6.    Підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2015 року № 83.