"Діви Олекандра Гурістюка" вже завтра можна побачити у Рівному

Завтра, 3 березня, о 17 годині у виставковій залі МБК м. Рівне відкриється нова виставка художника, про якого ми нещодавно розповідали у своїй публікації.

Називається вона "Діви Олекандра Гурістюка".

Прикметно, що Олександр Гурістюк, хоч і народився на Чернігівщині в сім'ї військового і юні роки провів поза межами нашого краю – тонко відчуває його колорит, любить Рівне, в якому живе із 1970.

Свідченням цього є велика кількість пейзажів художника із зображенням Рівного, а деякі краєвиди міста збереглися тільки на його картинах. Не випадково одна із його виставок мала назву «Портрети будинків». Це переважно старі рівненські будинки, у котрих є душа, котрі бережуть історію міста і творять його справжнє обличчя, що нині все частіше заховане за маскою новобудов.

Загалом же художник створив більш як пів тисячі різножанрових й різностилістичних картин.

До речі, два десятки своїх робіт митець передав у фонд Рівненського обласного краєзнавчого музею.

Але, як зізнається сам художник, найчастіше на творчість його надихають жінки:

«У Рівному дуже гарні дівчата, просто шалено гарні. Я люблю і поважаю жінок, вони мене надихають. Якби в мене було десять життів, я б витратив їх лише на жінок, я малював би їх. Жінка — це красиво. Що може бути гарнішим від жінки? Нічого. Жінка — це перша категорія краси, котра в свою чергу взагалі неосяжна».

Тож виставка, що відкривається сьогодні у міському будинку культури, присвячена саме жінкам – в основному це жіночі портрети, написані в особливому стилі майстра, який, як стверджують знавці, тяжіє до наїву.

«Реалістичність і філігранність стилю трансформувалися на сучасному етапі в досить вільний за виконанням живописний прийом з підкресленою незавершеністю деталей. Концептуальні засади своєї творчості митець формулює в двох словах „душа і колір”. Пластичне вирішення в стилі примітиву, фактурна поверхня полотен, яскрава кольорова гама, драматизм і гротескність образів – ось засоби, якими художник намагається сформулювати і вирішити можливо найважливішу проблему своєї творчості – магічну таємничість кожного фрагменту реальності», - так описує Вікіпедія творчу манеру Олександра Гурістюка.

Рівняни ж і гості міста можуть вже завтра побачити картини та дати їм власну оцінку. Виставка діятиме до 20 березня. Вхід вільний. ігрові автомати безкоштовно без реєстрації